Tips van de chefkok

Kruiden

Gebruik voor kalfsvlees niet al te sterke, overheersende kruiden. Dat is zonde van de mooie kalfsvleessmaak. Welke bij voorkeur in aanmerking komen, zijn (verse) groene kruiden zoals peterselie, dragon, kervel, oregano, koriander, salie, basilicum, bieslook en dille. Gemalen zwarte en witte peper, nootmuskaat, foelie, sereh, djahé (Indonesische kruiden), zout, zeezout en selderijzout worden ook veel gebruikt.

Basisbereiding van kalfsvlees

Kijk hier voor interessante tips met betrekking tot de basisbereiding van kalfsvlees:

Kalfsvlees, veelzijdig in alle opzichten

Zoals u ziet, is kalfsvlees een wel bijzonder veelzijdig stukje vlees. Dat geldt niet alleen de bereiding ervan. Kalfsvlees laat zich gemakkelijk combineren met alle soorten warme en koude groenten, sauzen, aardappelen, pasta's, broodsoorten en zo voorts. En tenslotte, bij kalfsvleesgerechten kunnen alle soorten (jonge) rode, witte en rosé wijnen gedronken worden.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.