Wist u dat...

Kalfsvlees minder snel vocht verliest en een mooiere bruine korst krijgt als het voor de bereiding eerst bebloemd wordt?

Als je kalfsschnitzel thuis zelf paneert, je het vlees eerst moet bebloemen, dan pas door het geklopte ei haalt en vervolgens door de paneermeel.

Het dan wel rustiger bereid moet worden anders verbrandt het en krijgt het een bittere smaak.

Als je kalfsrollade in de oven bereidt, je er goed aan doet om een bakje met water in de oven te plaatsen, want dan wordt het vlees minder droog.

Kalfsvlees prima samengaat met de zachtere kaassoorten.

Al het bakvlees zoals schnitzels, oesters, biefstuk, entrecôte en haas uitstekend te combineren zijn met alle soorten paddestoelen.

Kervel, peterselie en bieslook het ook zo goed doen bij kalfsvlees.

Kalfsreepjes met geblancheerde prei, reepjes katenspek en diverse nootjes een zeer feestelijk roerbakgerecht is.

Kalfslende met gebakken appelschijven afgeblust met droge witte wijn een culinair hoogstandje is.

Kalfsriblappen zeer goed in de rõmertopf bereid kunnen worden.

Kalfsgehakt aangemaakt met Italiaanse kruiden een heerlijke vulling voor vleestomaten is, zeker met een stukje Italiaanse kaas bedekt.

Kalfshaas en oester heerlijk smaken met hollandaise of bearnaisesaus.

Kalfsvlees de kampioen van de gourmet- en/of steengrill- schotel kan zijn.

Gesneden kalfsrollade thuis in de bouillon (liefst kalfsbouillon) prima verwarmd kan worden.

Kalfspoulet gegaard in half witte wijn en half water een fantastische bouillon geeft.

Bij het bouquet-garni van kalfsbouillon beslist twee stukjes banda-foeli per liter mee moeten trekken.

Kalfsvlees gewoon hartstikke lekker is, zeker goed te combineren met tal van producten en ook nog snel en makkelijk te bereiden is.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.