Recepten zoeken

Bouillon van kalfsschenkel met voorjaarsgroenten

Ingrediënten

  • 4 stuks (achterschenkel) kalfsschenkels
  • 2 liter water
  • 1 middelgrote ui, gehalveerd en bruin geroosterd
  • 2 worteltjes, in grove stukken gesneden
  • 1/2 kleine prei, in grove stukken gesneden
  • 6 witte peperkorrels, gekneusd
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes verse tijm
  • 4 asperges, geschild en in drieën gesneden
  • 2 eetlepels doperwten
  • 4 snijbonen, in Chinese ruiten gesneden
  • 4 lente-uitjes, in drieën gesneden
  • 4 toefjes kervel
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsschenkels
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Breng de kalfsschenkels met water aan de kook. Spoel de kalfsschenkels onder koud water af en breng ze dan opnieuw met het water aan de kook. Schuim het water af, voeg de ui, wortel, prei, gekneusde peperkorrels, het laurierblad en de tijm toe en laat alles 4 uur zachtjes trekken. Kook de asperges, doperwten, snijbonen en lente-uitjes in wat bouillon “beetgaar” en breng met zout en peper op smaak. Verdeel de gare kalfsschenkels over 4 soepborden. Giet de kalfsbouillon door een fijne zeef en breng met zout en peper op smaak. Rangschik de voorjaarsgroenten over de kalfsschenkels, schep de goed warme bouillon rondom de schenkel en garneer met toefjes kervel. Lekker met versgebakken stokbrood. Serveer apart een theelepeltje voor het merg uit de kalfsschenkel.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.