Recepten zoeken

Doorregen kalfslappen met citroengras en gember

Ingrediënten

  • 800 gram doorregen kalfslappen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 stukje verse gember, grof gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 stelen citroengras, gehalveerd of 1 theelepel gemalen sereh
  • 2 eetlepels garam masala of kerriepoeder
  • 3 tomaten, gepeld en fijngesneden
  • 1/2 rode Spaanse peper, in plakjes gesneden
  • 1/2 deciliter kokosmelk
  • zout

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfslappen
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak hierin de doorregen kalfslappen rondom mooi bruin en voeg de ui en knoflook toe en fruit dit even zonder te kleuren. Voeg de garam masala toe en vermeng dit met het vlees. Voeg de overige ingrediënten toe, vermeng alles met elkaar en stoof het geheel onder gesloten deksel in ca. 90 minuten zachtjes gaar. Lekker met pandanrijst en groene boontjes met ui en sambal.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.