Recepten zoeken

Dubbel kalfsribstuk, gebraden op grootmoeders wijze

Ingrediënten

  • 2 stuks à 600 gram dubbel kalfsribstuk
  • 200 gram Ratte aardappelen uit Noirmoutier
  • 12 jonge peentjes
  • 8 jonge uitjes
  • 100 gram groene boontjes
  • boter
  • fleur de sel
  • 1 deciliter kalfsjus
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels plantaardig olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje tijm

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsribstuk
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Maak alle groenten schoon en blancheer ze afzonderlijk beetgaar in gezouten water. Laat uitlekken en droog na met een keukendoek. Snijd de ongeschilde aardappelen doormidden en bak ze in een scheutje plantaardige olie in een gietijzeren pan. Voeg zodra gekleurd, de tijm, knoflook en een scheut water toe. Laat afgedekt gedurende 12 minuten verder garen. Maak de ribstukken schoon, kleur stevig in plantaardige olie, leg ze bij de aardappelen in de gietijzeren pan en laat nog 12 minuten verder garen. Draai tussendoor tweemaal om en laat nog 8 minuten rusten. Draai ondertussen wel tweemaal om. Verwarm de groenten in wat olijfolie en breng op smaak met fleur de sel. Presenteer de ribstukken op een groot bord met daaromheen de groenten. Sauceer het geheel met de verwarmde kalfsjus. Niveau: Professioneel

Bron: Culinaire Saisonnier.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.