Recepten zoeken

Fricassee 
van kalfswang met lentegroenten

Ingrediënten

  • 4 st kalfswangen
  • 2 l water
  • 1/2 winterpeen
  • 1/2 ui
  • het groen van 
1 prei
  • 1 takje selderij
  • puree van 1 pastinaak
  • 600 g room
  • 80 g gember
  • 1/2 citroen
  • 
4 kardemompeulen
  • 8 bospeentjes
  • 2 rode uien
  • 1/2 bosje radijs
  • 8 topjes romanesco
  • 
12 groene asperges
  • olijfolie

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfswangen
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Kook de wangen de dag voordien in gezouten water met het aromatisch boeket. Haal het vlees uit het vocht en bewaar gedurende een nacht in de koeling. Haal de bouillon door een zeef, laat afkoelen, ontvet en laat tot de helft reduceren. Voeg de puree, room, gember en kardemom toe, laat 40 minuten pruttelen, mix, haal door een zeef en breng op smaak met zout, peper en citroensap.

Snijd de wangen in mooie stukken,voeg aan de saus toe en laat zachtjes koken. Kook alle groenten apart in gezouten water. Dresseer de wangen en groenten 
in een diep bord, voeg wat saus toe en besprenkel met enkele druppels olijfolie.

Bron: Culinaire Saisonnier

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.