Recepten zoeken

Gebakken entrecote met verse oregano olijf olie en citroen

Ingrediënten

  • 4 stuks entrecote
  • 2 eetl olijfolie
  • 4 eetl verse oregano blaadjes
  • 2 st citroen
  • 100 ml kalfsbouillon
  • 50 ml olijfolie

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
entrecote
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Haal de entrecotes uit de koelkast verwijder de verpakking en leg ze op een plat bord. Laat gedurende ca 20 min. op kamer temperatuur komen. Verwarm een koekenpan met dikke bodem, matige temperatuur, voeg olijfolie toe. Bak de entrecotes om en om ca 4 min aan iedere kant. Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten op een warm bord, afgedekt met plasticfolie. Zet de pan terug op het vuur, blus af met de kalfsbouillon en het sap van 1 citroen. Kook dit even in tot een stroperige jus, voeg de olijfolie toe en de oreganoblaadjes. Snij de andere citroen in partjes. Leg de entrecotes op warme borden en garneer met de citroen en lepel de saus over het vlees. Lekker met polenta en rucola met parmesan en olijfolie! Bron: edgar buhrs culinair.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.