Recepten zoeken

Gebakken kalfs blinde vinken met tomaat en knoflookschuim

Ingrediënten

  • 4 kalfs blinde vinken
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 Italiaanse tomaten, gepeld en in kwarten gesneden
  • 1/2 glas droge witte wijn
  • 1 eetlepel verse draonblaadjes, gehakt
  • 1 theelepel boter
  • 1 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1/2 deciliter (slag)room of kookroom
  • 1/2 deciliter melk
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
blinde vinken
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de blinde vinken rondom goudbruin en nèt gaar van binnen. Neem de blinde vinken uit de pan, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en houd ze warm. Fruit de knoflook in de boter zonder te kleuren. Voeg de room toe en kook alles zachtjes tot 2/3 in, pureer en zeef het mengsel. Voeg de melk toe en klop het geheel schuimig met een garde of staafmixer. Bak de in vieren gesneden tomaat in de resterende olijfolie, voeg witte wijn en de gehakte dragonblaadjes toe en breng met zout en peper op smaak. Presenteer de blinde vinken op het tomatenmengsel en schep het knoflookschuim rondom. Lekker met in de oven gebakken aardappels met rozemarijn en zeezout.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.