Recepten zoeken

Gebakken kalfsentrecote met groene aspergepunten en krieltjes met geprakt ei

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsentrecote
  • 2 eetl olijfolie
  • 800 gram krieltjes
  • 4 eieren (medium gekookt)
  • 2 bosjes groene asperges
  • 2 eetl olijfolie
  • Sap ½ limoen
  • 15 gram platte peterselie, grof gesneden
  • Zout, peper

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsentrecote
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

De kalfsentrecotes insmeren met olijfolie. Op temperatuur laten komen buiten de koelkast ca 20 minuten. De krieltjes in water met zout gaar koken, afgieten en warm houden. De eieren koken, ca 4 minuten in kokend water. Afspoelen onder de koude kraan en pellen. Onderkant van asperges afsnijden. En de asperges mengen met de olijfolie. Grillpan verwarmen en asperges op matig vuur beetgaar grillen. In een schaal doen, bestrooien met zout, peper en limoensap. De entrecotes om en om in koekenpan op matig vuur bakken ca 3 minuten aan iedere zijde. Op een warm bord laten rusten. Afdekken met plastic folie. De krieltjes halveren en in een ring op een bord plaatsen, licht aandrukken. Hierop het ei leggen en met een vork licht prakken. Leg de sperges op het bord en hierop de entrecote in 3 mooie stukken gesneden. Bestrooi de eieren met grof gesneden platte peterselie. Bron: edgar buhrs culinair.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.