Recepten zoeken

Gebakken kalfsentrecote met pasta, courgette en morillesaus

Ingrediënten

  • ½ bosje dragon
  • 4 stuks kalfsentrecotes met vet
  • 4 sjalotten

Voor de pasta:

  • Olie
  • roomboter
  • zout
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 1 courgette (geel)
  • 1 courgette (groen)
  • 1 ei
  • 4 eidooiers
  • 200 gram Italiaanse bloem

Voor de morillesaus:

  • ½ deciliter armagnac en cognac
  • 1 bosje waterkers
  • 2 ½ deciliter kalfsfond
  • 2 ½ deciliter room
  • 200 gram gedroogde morilles

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsentrecotes met vet
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Prepareer de kalfslende en snijd het vet in kleine blokjes. Peper en zout de kalfslende en bak het mooi bruin in een koekenpan. Pak de kalfsoesters, als ze bijna klaar zijn, in aluminiumfolie in en laat het rusten tot ze point jus zijn. Bak het vet in de koekenpan uit en fruit aan met de champignons en sjalotten. Bestrooi met gehakte dragon. Leg het geheel op een plaat. Blus de pan met het morillevocht/kalfsfond en de room. Kook het geheel in tot een mooie saus. Meng de gezeefde bloem met het ei en een druppeltje olie en laat dit ½ uur rusten. Draai het pastadeeg daarna door een pastamachine tot een mooie tagliatelle. Kook deze al dente en breng op smaak met olie. Braad nu de geprepareerde courgettes, waar de zaadlijsten uitgehaald zijn, en breng op smaak met peper en zout. Leg de courgette midden op het bord. Dresseer daar de opgerolde pasta op. Leg daar de kalfslende op en bedek deze aan de zijkant met morillesaus en de uitgebakken champignons en spek. Garneer af met een takje waterkers. Bron: Navenant Kookt

Ervaring: Enige kennis.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.