Recepten zoeken

Gebakken kalfsfilet met harissa, basilicumgnocchi en wilde bloemen

Ingrediënten

  • 500 g kalfsfilet
  • grof zeezout
  • 1500 g Agria aardappelen
  • 250 g bloem
  • 2 eidooiers
  • 1 bos basilicum
  • 1 dl olijfolie
  • bloemen van Oost-Indische kers
  • mizuna
  • vlierbloesem

Voor de harissa

  • 3 bossen munt
  • 3 st rode piment
  • 10 g venkelzaad
  • 50 g piquillos

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsfilet
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Was en borstel de aardappelen goed schoon en dep droog. Leg ze in een ovenschaal op een bodem van grof zeezout en gaar 1 uur in de matig warme oven. Laat iets afkoelen, pel de aardappels en meng het kruim met de bloem, de eidooiers en de fijngehakte basilicum. Kruid met peper en zout en vorm er kleine balletjes van. Rol verder tot mooie gnocchi met behulp van een vork. Pocheer de gnocchi in gezouten water dat tegen het kookpunt is en haal ze eruit wanneer ze komen drijven. Wentel de gnocchi net voor het serveren lekker door warme olijfolie, zodat ze goed warm worden. Bind de kalfsfilet op, kruid met peper en zout en braad rondom aan in olijfolie. Bak nog 4 minuten in de oven en laat vervolgens op een warme plek rusten. Snijd net voor het doorgeven in mooie tranches. Mix de ingrediënten voor de harissa in de blender en schep een flinke lepel op de kalfsfilet. Schep er de gnocchi omheen en garneer met de diverse bloemen. Bron: Culinaire Saisonnier.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.