Recepten zoeken

Gebakken kalfslende met doperwten, perzik en jonge uitjes

Ingrediënten

  • 600 g kalfslende
  • 2 perziken
  • 400 g doperwten
  • 1 ui
  • 4 jonge uitjes
  • 4 mini meiknollen
  • 100 g boter
  • olijfolie
  • 1 dl witte wijn
  • bloem
  • tijm
  • laurier
  • zout
  • peper
  • suiker
  • kaneel
  • bruine suiker
  • gevogeltefond

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfslende
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Blancheer de groenten in gezouten water en laat meteen schrikken. Laat goed uitlekken. Snijd de lende in plakjes en kleur deze in olijfolie. Zweet uienringen in wat olijfolie. Start een roux in een cocotte met wat olijfolie en bloem. Moeilleer met 1 dl witte wijn en 2 dl water. Breng aan de kook en voeg tijm en laurier toe. Breng op smaak met zout en peper en voeg dan het vlees en de ui toe. Dek af en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.

Haal het vlees uit. Haal de saus door een zeef en laat reduceren. Glaceer alle groenten in een bodem van gevogeltebouillon met boter. Snijd de perziken in kwarten en bak deze in boter. Breng op smaak met kaneel, suiker en bruine suiker. Dresseer in diepe borden en sauceer rijkelijk.

Bron: Culinaire Saisonnier

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.