Recepten zoeken

Gebakken kalfsoester met olijventapenade

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsoester
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel boter
  • 50 gram zwarte olijven, zonder pit, fijngehakt
  • 50 gram groene olijven, zonder pit, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 vleestomaat, gepeld en fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsoester
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Neem de kalfsoesters een half uur vooraf uit de koelkast. Bestrooi ze rondom met versgemalen peper en bloem en klop daarna het overtollige bloem eraf. Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de kalfsbiefstukken om en om mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem de kalfsbiefstukken uit de pan, bestrooi ze met zout en houd ze warm. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook zonder te kleuren. Voeg vervolgens de olijven en de tomaat toe en fruit deze ook even aan. Blus het geheel af met witte wijn, laat het enkele minuten zachtjes doorkoken tot het vocht vrijwel verdampt is. Breng met peper op smaak en schep op elke kalfsbiefstuk wat olijventapenade (maak de tapenade eventueel fijner met de staafmixer). Lekker met couscous en gebakken courgettes.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.