Recepten zoeken

Gebakken kalfsoester met roergebakken spinazie

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsoester
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout
  • peper
  • 400 gram verse spinazie
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • Zeezout
  • Rucola sla
  • 4 eetlepels gesneden gedroogde tomaatjes
  • 4 eetlepels geschaafde parmesan

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsoester
*
0
undefined
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Smeer de oesters in met de olijfolie. Laat op temperatuur komen buiten de koeling, circa 15 minuten. Bak de kalfsoesters in een matig hete pan circa 3 minuten aan iedere kant. Laat even rusten op een warm bord, dek af met plasticfolie. Bestrooi net voor het serveren met zout en peper. Verdeel de spinazie in 3 porties. Verwarm een wok pan en bak de spinazie en de knoflook vluchtig in de hete olijfolie circa 20 seconde. Doe daarna meteen op een zeefje. Herhaal dit tot alle spinazie is gewokt. Bestrooi met zeezout. Verdeel de spinazie over 4 warme borden. Snij de kalfsoesters in dunne plakjes en leg op de spinazie. Leg hierop een paar blaadjes rucola. Bestrooi met de tomaatjes en de geschaafde parmesan.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.