Recepten zoeken

Gebakken kalfsoesters met verse vijgen

Ingrediënten

  • 8 stuks, van de bovenbil kalfsoester
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 4 verse vijgen, in vieren gesneden
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • sap van 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsoester
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Neem de kalfsoesters een half uur vooraf uit de koelkast. Bestrooi ze rondom met versgemalen peper en bloem en klop daarna het overtollige bloem eraf. Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de kalfsoesters om en om mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem ze uit de pan, bestrooi ze met zout en houd ze warm. Voeg boter aan de resterende olijfolie toe en bak hierin de stukken verse vijg. Neem de vijgen uit de pan en leg deze op de kalfsoesters. Doe het sinaasappelsap, de balsamicoazijn, rietsuiker en de sinaasappelrasp in de pan en kook het zachtjes in zodat het iets dikker wordt en breng met peper op smaak. Lekker met aardappelpuree en een mengsel van in boter gestoofde broccoli en bleekselderij.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.