Recepten zoeken

Gebakken kalfsribeye met chutney van tomaatjes, basilicum en olijven, groene tagliatelle

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsribeye
  • 6 trostomaten
  • 1 zoete ui blokjes
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel suiker
  • Sap ½ limoen
  • 15 gram verse basilicum (grof gesneden)
  • 4 eetlepels zwarte olijven
  • 2 pak groene tagliatelle, vers
  • Zout
  • Peper

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsribeye
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Smeer de kalfsrib-eyes in met olijfolie. Laat de rib-eyes circa 20 minuten op temperatuur komen buiten de koeling. Tomaten ontvellen in kokend water (5 seconden in kokend water, dan in een koud water bad laten schrikken. Ontvellen, in vieren snijden, zaadlijsten verwijderen en vruchtvlees in grove stukken snijden. Daarna ui fruiten in olijfolie,tomaat toevoegen en na 5 min. suiker en limoen toevoegen. Even op laag vuur laten pruttelen en op het laatste moment de olijven toevoegen. Bak of gril de kalfsrib-eyes circa 3 minuten om en om in koekenpan op matig vuur, of circa 5 minuten om en om op de BBQ . Laat daarna de kalfsrib-eye op een warm bord rusten. Kook vervolgens de tagliatelle circa 3 minuten in ruim water met zout. Afgieten, scheutje olie op de pasta en bestrooien met snufje zout en vers gemalen peper. Snij de kalfsrib-eyes in drieën en rangschik dit op de warme borden. Doe de chutney in een schaaltje op het bord erbij. Draai de pasta met een vork in 4 torentjes. De pasta op het bord naast rib-eye zetten. Bron: edgar buhrs culinair.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.