Recepten zoeken

Gebakken kalfsspierstuk met rösti

Ingrediënten

  • 600 gram in 8 licht geplette stukken à 75 gram kalfsspierstuk
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel boter
  • 4 middelgrote aardappels, geschild
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eieren
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsspierstuk
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Neem de stukken kalfsspierstuk een half uur vooraf uit de koelkast. Bestrooi ze rondom met versgemalen peper en bloem en klop daarna het overtollige bloem eraf. Snijd de aardappels in fijne reepjes en vermeng deze met de verse tijmblaadjes. Vermeng de eieren met de knoflook en breng met zout en peper op smaak. Wentel de stukken kalfsspier-stuk door het eimengsel en daarna door de reepjes aardappel met tijm. Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de met aardappel gepaneerde stukken kalfs-spierstuk om en om de aardappelreepjes krokant en bruin en het vlees nog nèt rosé van binnen. Lekker met asperges.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.