Recepten zoeken

Gebakken kalfszwezerik met bloemkool en gefermenteerde knoflook

Ingrediënten

  • 2 stuks kalfszwezerik
  • halfgezouten boerenboter
  • 300 g bloemkool
  • 8 teentjes gefermenteerde knoflook
  • jus de veau
  • parakers
  • citroenverbena
  • sansho peper

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfszwezerik
*
undefined
Culinaire Saissonier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Blancheer de zwezerik heel kort en laat onmiddellijk schrikken in ijswater. Pel de zwezerik grondig en kleur rondom op de plancha. Bak vervolgens verder in een flinke hoeveelheid bruisende boter en blijf arroseren tot de zwezerik gaar is.

Kook de bloemkool gaar in gezouten water, laat uitlekken en mix glad met 20% van het gewicht aan boter. Trancheer de zwezerik en kruid met parakers, citroenverbena en sansho peper.

Serveer met de bloemkoolpuree en de gefermenteerde knoflook. Presenteer er de jus apart bij.

Bron: Culinaire Saisonnier.

.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.