Recepten zoeken

Gebraden kalfsoester met een taartje van gekonfijte aubergine

Ingrediënten

  • 4 stuks à 140 gram tournedos van kalfsfilet of kalfsoester
  • 4 eetlepels brunoise van wortel
  • 4 eetlepels brunoise van groene paprika
  • 4 eetlepels brunoise van gele paprika
  • 4 eetlepels brunoise van rode paprika
  • 4 eetlepels brunoise van knolselderij
  • 4 eetlepels brunoise van tomaat
  • 8 plakken aubergine van 1 cm dikte
  • 1 theelepel verse tijm
  • 1 eetlepel tapenade van zwarte olijven
  • 1 deciliter kalfsjus
  • olijfolie

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsoester
***
0
undefined
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Zweet de verschillende brunoises samen aan in een scheut olijfolie gedurende 2 minuten, voeg de tomaten en de tijm toe en kruid met fleur de sel en versgemalen peper. Houd apart. Bak de plakken aubergine in een anti-kleefpan met wat olijfolie en laat vervolgens gedurende 5 minuten konfijten in de oven van 180ºC. Neem uit de oven, laat uitlekken op keukenpapier en leg telkens 2 plakjes in een ring. Vul met de groenten en verwarm nog even in de oven voor het doorgeven. Kruid de kalfsfilet met fleur de sel en peper, braad stevig aan in een scheutje olie en laat tot de juiste cuisson komen in de oven. Verwarm ondertussen de kalfsjus met de tapenade en breng op smaak. Serveer het vlees op het auberginetaartje, trek er een streep van de saus langs en serveer de rest van de saus apart.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.