Recepten zoeken

Gebraden kalfssaucijsjes in Japanse saus met rode pepertjes, citroengras, koriander en gember met pikante glasnoedels

Ingrediënten

  • 8 stuks kalfssaucijs
  • 1 eetl sesamolie

Voor de saus:

  • 1 eetl sesamolie
  • 1 eetlepel gehakte gember
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • ½ rode chilipeper gehakt zonder pitjes
  • 1 stengel citroengras gehakt
  • 3 blaadjes djeroek poeroet (lime leaves)
  • 1 dl soja saus
  • 2 eetl gembersiroop
  • 1 eetl mirin

Voor de noedels:

  • 100 gram glasnoedels
  • ½ rode chilipeper gehakt zonder pitjes
  • 2 eetlepels verse koriander grof gesneden
  • Sap ½ limoen
  • 2 eetlepels verse koriander gehakt
  • 1 dl olijfolie
  • 1 dl sesamolie
  • Sap ½ limoen
  • Zout peper

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfssaucijs
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

De kalfssaucijsjes op temperatuur laten komen buiten de koeling, ca. 10 min. De kalfssaucijsjes rondom bruin bakken in matig hete sesamolie. Voor de saus: Verwarm een pan met de sesamolie, fruit hierin de gember, sjalotje, chili, citroen gras en de djeroek poeroet. Voeg soja saus, gembersiroop en mirin toe. Doe de worstjes in de saus en laat zachtjes garen, ca. 10 min. Kook ondertussen de glasnoedels in water met zout tot ze beetgaar zijn. Giet op een zeef en laat goed uitlekken. Voeg chili peper en de gesneden koriander en limoensap toe en meng met de noedels. Meng de ingrediënten voor de koriander/limoenolie in een blender tot een gladde dressing en doe in een spuitflesje. Snij de worstjes in grove schuine stukjes en verdeel over 4 warme borden. Lepel de saus over de worstjes. Draai de noedels op een vork en leg een nestje noedels op het bord. Druppel de koriander limoen olie over de noedels.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.