Recepten zoeken

Geglaceerde kalfsschouder

Ingrediënten

  • 700 gram kalfsschouder
  • zout
  • peper uit de molen
  • 1 takje verse rozemarijn
  • een beetje geklaarde boter voor het aanbraden
  • 400 gram kalfsbotten
  • plantaardige olie voor het aanbraden
  • 3 uien
  • 2 wortels
  • 150 gram selderij
  • 250 milliliter droge witte wijn
  • 1 liter koud water
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sinaasappelsap

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsschouder
**
421
undefined
8
0
25
0
37
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 80 °C. De rozemarijnnaaldjes van het takje rissen en fijnsnijden. Het takje voor de fond bewaren. Het vlees rondom met zout, peper en rozemarijn kruiden en in geklaarde boter aanbraden. In de oven op de middelste rails ongeveer twee uur garen.

Ondertussen de botten rondom in olie aanbraden en bruin laten worden. De ongepelde uien, wortelen en selderij fijnsnijden en meebraden. Afblussen met wijn en bijvullen met water. Na het aan de kook brengen het vuur lager zetten en de vloeistof afschuimen. Het rozemarijntakje toevoegen en de botten op gemiddeld vuur ongeveer 60 minuten uitkoken. Vervolgens de vloeistof door een fijne zeef gieten en eventueel verder inkoken. Ten slotte op smaak brengen met zout en serveren bij de kalfsschouder.

Voor de glazuur boter, honing en sinaasappelsap aan de kook brengen en de gebraden kalfsschouder ermee rondom bestrijken, trancheren en direct serveren. Heerlijk met rösti of een gemengde salade.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.