Recepten zoeken

Gegrilde kalfsoesters met rucola en Parmezaanse kaas

Ingrediënten

  • 8 stuks kalfsoester
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, in dikke schijven gesneden
  • 1 vleestomaat, in dikke schijven gesneden
  • 150 gram rucola, gewassen
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas, geschaafd
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsoester
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Neem de kalfsoesters een half uur vooraf uit de koelkast. Verwarm de grill(pan) voor, bestrijk de kalfsoesters rondom met de helft van de olijfolie en gril ze om en om mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem de kalfsoesters van de grill, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en houd ze warm. Gril de schijven ui en tomaat en bestrooi ze met zout en peper. Vermeng de rucola met de Parmezaanse kaas, balsamicoazijn en de resterende olijfolie. Leg een kalfsoester op een warm bord, schep er het sla-mengsel op en achtereenvolgens een tweede kalfsoester en schijven gegrilde ui en tomaat. Lekker met een glas fruitige wijn en versgebakken schijfjes ciabatta, besprenkeld met olijfolie en zeezout.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.