Recepten zoeken

Gegrilde kalfsribeye met puree van boternoot pompoen, knolselderijblokjes en limoenricotta

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsribeye
  • 2 eetl olijfolie
  • 400 gram boternoot pompoen schoon in blokjes
  • Klontje boter
  • 3 dl kippenbouillon
  • 200 gram knolselderijblokjes 1 cm
  • 4 eetl. olijfolie
  • Zout peper
  • 150 gram ricotta
  • 1 stuks sinaasappel
  • 1 stuks limoen

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsribeye
*
undefined
Edgar Buhrs culinair
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

De kalfsrib-eye insmeren met olijfolie en op temperatuur laten komen buiten de koeling circa 20 minuten. Boternoot pompoen stoven in een pan met een klontje boter, zout peper. Kalfsbouillon toevoegen en gaar stoven in circa 20 minuten. In keukenmachine pureren. Verwarm een koekenpan met olijfolie. De knolselderijblokjes rondom mooi bruin bakken op matig vuur, bestrooien met zout en peper. De ricotta mengen met het sap en de schilletjes van de limoen en sinaasappel.

Grillpan voorverwarmen, matig heet. De rib-eyes aan iedere kant ca 3 min grillen. Laten rusten op een warm bord. Daarna bestrooien met zout, peper.

Maak strepen ricotta en pompoenpuree op 4 warme borden. Snij de rib-eye’s en leg op de puree, garneer met de knolselderijblokjes en rasp wat van de sinaasappel en limoen over het kalfsvlees.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.