Recepten zoeken

Gegrilde kalfsrib-eye met ratatouille van geroosterde drie kleuren paprika’s

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsrib-eye
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 12 knoflook pitten
  • 1 eetl olijfolie
  • Snufje zeezout
  • 3 paprika's (rood,groen,geel)
  • 1 eetl olijfolie
  • 15 gr italiaanse kruiden vers
  • Zout, peper

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsrib-eye
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

De kalfsrib-eye insmeren met olijfolie. Op temperatuur laten komen buiten de koeling circa 20 minuten. Oven voorverwarmen op 175°C.  De knoflook pitjes in de schil mengen met olijfolie en zeezout. Uitspreiden op een bakplaat en in ca 30 min garen op 175°C. De paprika’s op een bakplaat plaatsen dan in oven garen tot de schil donker wordt (circa 40 min). Uit oven halen, in een schaal leggen en afdekken met plastic. De paprika’s ontvellen en zaadpitjes verwijderen. Paprika in stukjes snijden, mengen met de olie. Gehakte kruiden en gepofte knoflookpitjes toevoegen. Op smaak brengen met zout, peper. Grill pan voorverwarmen, matig heet De rib-eye’s aan iedere kant ca 3 min grillen. Laten rusten op een warm bord. Voor het snijden bestrooien met zout en peper. De ratatouille in een pannetje snel verwarmen. Grove ratatouille op vier warme bord rangschikken. Gegrilde rib-eye in drie mooie stukken snijden. En naast de ratatouille leggen.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.