Recepten zoeken

Gegrilde kalfssaucijsjes met een grove puree van knolselderij en gebakken appeltjes

Ingrediënten

  • 8 stuks kalfssaucijs
  • 2 eetl olijfolie
  • 800 gram knolselderij in blokjes ca 2 cm
  • 1 dl melk
  • 3 eetl olijfolie
  • Zout peper
  • 2 stuks jonagold
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 eetl suiker

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfssaucijs
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Grill de saucijsjes in een matig hete pan rondom bruin in circa 8 minuten. Kook de knolselderijblokjes in water met zout tot ze gaar zijn in circa 10 minuten. Giet het water af. Stamp de helft van de blokjes met een puree stamper. Roer de rest van de gekookte blokjes door de puree, voeg hete melk toe en daarna de olijfolie. Eventueel zout en peper toevoegen. Hou de puree warm. Schil de appels, snij ieder appel in 8 partjes en verwijder het klokhuis. Verwarm een koekenpan met de olijfolie en bak de appelpartjes aan beide zijde mooi bruin. Leg op een warm bord en bestrooi met de suiker. Verdeel de knolselderij puree over 4 warme borden. Snij de worstjes in schuine stukjes en leg boven op de knolselderij puree. Leg de appeltjes rondom de puree en besprenkel het gerecht met een paar druppels olijfolie.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.