Recepten zoeken

Gehaktschotel met gestoofd ei, nootjes en harissa

Ingrediënten

  • 500 gr kalfsgehakt
  • 2 eetl olijfolie
  • 150 gr ui
  • 2 st knoflookteen
  • 150 gr paprika in blokjes
  • 1 st kleine aubergine in blokjes
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl piment
  • 2 tl sumak
  • 80 gr pijnboompitten
  • zout peper
  • 2 dl kalfsbouillon
  • 4 st eieren
  • 150 gr turkse yoghurt
  • 2 theel harissa
  • 20 gr korianderblaadjes
  • 20 gr platte peterselie
  • 3 eetl olijfolie
  • ½ st citroen

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsgehakt
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm een grote braadpan tot matige temperatuur en bak het kalfsgehakt in olijfolie met ui, knoflook, paprika, aubergine en chili. Voeg kikkererwten, kaneel, piment, sumak, pijnboompitten zout en peper naar smaak toe. Doe de deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes garen op laag vuur. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden. Meng yoghurt met harissa in een kom en zet even opzij. Maak pesto van korianderblaadjes, peterselie, chili, olijfolie en citroen. Doe het gehakt in een ovenschaal en giet hier de kokend hete kalfsbouillon op. Maak 4 kuiltjes in het gehakt en breek hier de eieren in. Plaats de schaal 10 min in de oven. Garneer met geroosterde trostomaatjes en blaadjes koriander. Serveer met de yoghurtsaus en de kruidenpesto. Lekker met turks brood en een frisse salade. Tip: Sumak en harissa vind je in de Toko. Eventueel kun je sumak vervangen voor schil en sap van 1 citroen.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.