Recepten zoeken

Gekookt kalfspeeseind met rozemarijn

Ingrediënten

  • 800 gram kalfspeeseind
  • 1 eetlepel boter
  • 3 deciliter vleesbouillon
  • 3 deciliter droge witte wijn
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1/8 (slag)room of kookroom
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfspeeseind
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag, kleur hierin het kalfspeeseind rondom en bestrooi het met zout en peper. Fruit de fijngesneden ui zonder te kleuren en de rozemarijn in de overgebleven bakboter. Giet er vleesbouillon en witte wijn bij, leg hierin het kalfspeeseind (het vocht moet het kalfsvlees nog juist bedekken) en kook alles op een laag vuur in ongeveer 45-50 minuten zachtjes gaar. Neem het kalfspeeseind uit het vocht en houd deze warm. Kook het vocht tot de helft in, voeg de room toe, kook alles zachtjes in tot de gewenste dikte van de saus is verkregen. Giet de saus door een fijne zeef en breng met zout en peper op smaak. Snijd het kalfspeeseind met een scherp, niet gekarteld mes in plakken. Bedek deze met de saus en strooi er de gehakte peterselie over. Lekker met in rode wijn gestoofde paddenstoelen en gegratineerde aardappelschijven.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.