Recepten zoeken

Gelakte kalfslever, pastinaakpuree en wortelgroenten

Ingrediënten

  • 600 g kalfslever
  • 1 kg kalfsparures
  • 8 kervelwortels
  • 4 schorseneren
  • 40 g olijfolie
  • 350 g pastinaak
  • 150 g aardappelen
  • 10 g gevogeltefond
  • 30 g boter
  • 1 sukadevrucht
  • poedersuiker
  • 50 g honing
  • 1 stengel sereh
  • 1 sinaasappel
  • 2 limoenen
  • 50 g kapucijnerbaard

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfslever, kalfsparures
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd 4 mooie plakken van de kalfslever en houd apart. Bereid een jus van de parures, laat even reduceren, passeer en houd eveneens apart. Schil en snijd de kervelwortels en de schorseneren, blancheer en frituur op 180˚C. Schil de pastinaak, snijd grof en kook volledig gaar. Mix glad en monteer met de olijfolie. Snijd de aardappelen in blokjes van 1x1 cm, kook kort en glaceer vervolgens in de gevogeltefond met de boter. Snijd de sukadevrucht in zeer dunne plakjes, bestrooi met poedersuiker en laat volledig drogen in de oven. Kook de honing tot caramel, blus af met het limoen- en sinaasappelsap en voeg de sereh toe. Laat even trekken, passeer en reduceer tot een siroop. Bak de lever aan beide kanten en lak met de siroop. Breng de jus op smaak met wat van de lak en dresseer alle componenten op het bord. Bron: Culinaire Saisonnier.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.