Recepten zoeken

Gemarineerde en gegrilde kalfskotelet met ananas

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfskotelet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels maïsolie
  • 4 eetlepels sake
  • 1 lenteui, in stukken van 0,5 cm gesneden
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 2 stukjes steranijs, gekneusd
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 4 schijven ananas van 1,5 cm
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfskotelet
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Vermeng de maïsolie met de sake, lenteui, gember, kaneel en de steranijs. Marineer de kalfskoteletten 4 uur in dit mengsel. Verwarm de grill(pan) voor, bestrijk de kalfskoteletten en de schijven ananas rondom met olijfolie en gril alles om en om mooi bruin en nog iets rosé van binnen (bestrijk tijdens het grillen regelmatig met marinade). Neem de kalfskoteletten en ananas van de grill, bestrooi de kalfskoteletten met zout en versgemalen peper. Leg op elke kotelet een schijf ananas en besprenkel het geheel met lauwwarme marinade. Lekker met kleefrijst en een frisse groene salade.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.