Recepten zoeken

Gemarineerde en gegrilde kalfslonghaas met lente-ui

Ingrediënten

  • 4 stuks middelgrote kalfslonghaas
  • 3 eetlepels saké
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels suiker
  • 1 eetlepel verse gemberwortel, in dunne plakjes gesneden
  • 8 lente-uitjes
  • 1 deciliter teryakisaus
  • zwarte peper uit de molen
  • 8 vleespennen

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfslonghaas
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Halveer de longhaasjes en leg ze in een zuurbestendige schaal. Vermeng de saké met de sojasaus, suiker en de dunne plakjes gemberwortel. Giet dit over het vlees en laat het geheel 6 uur afgedekt in de koelkast marineren. Halveer de lente-uitjes, dompel ze in kokend water en spoel ze dan meteen onder koud stromend water af. Neem de longhaasjes uit de marinade, rijg ze samen met de lente-uitjes als een slang aan de vleespennen. Verwarm de grill(pan) voor en gril de longhaasjes ca. 4 minuten om en om. Doop vervolgens de vleespennen in de teryakisaus en gril ze nogmaals in 4 minuten mooi bruin en nog nèt rosé van binnen. Neem de vleespennen van de grill en besprenkel ze met de resterende marinade en bestrooi ze met versgemalen zwarte peper. Lekker met gegrilde halve witlofstruikjes en in olijfolie gebakken dikke frieten.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.