Recepten zoeken

Gemarineerde kalfsfilet met truffelmarinade en kervelvinaigrette

Ingrediënten

  • 800 gram kalfsfilet in truffelmarinade
  • Geklaarde boter voor het aanbraden
  • 2 bosjes kervel
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel Noilly Prat (vermout)
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 snufje suiker
  • 2 eetelepels druivenpitolie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout naar smaak
  • peper uit de molen

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsfilet in truffelmarinade
**
421
undefined
8
0
25
0
37
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. De kalfsfilet uit de marinade halen en droogdeppen. Het vlees in geklaarde boter aanbraden. In de oven op de middelste rails ongeveer 1 uur garen bij een kerntemperatuur van 62 °C.

Ondertussen de kervel wassen, drogen en fijnsnijden. Azijn, Noilly Prat, dijonmosterd en suiker door elkaar mengen en de olie al roerend erin gieten. De vinaigrette met zout en peper pikant op smaak brengen en de kervel toevoegen. De filet na het garen vijf minuten in de uitgezette oven laten rusten. Vier grote borden met zout en peper bestrooien.

De filet met de hand of met een snijmachine dun trancheren en de plakken direct op de voorbereide borden leggen. Ten slotte de kervelvinaigrette erover verdelen.

Tip: De gemarineerde kalfsfilet is lekker als voorgerecht met vers brood. Daarbij de portiegrootte iets verkleinen. Als hoofdgerecht heerlijk met gebakken aardappelen.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.