Recepten zoeken

Gemarineerde kalfsnoot met speculaasjenever, zwarte sesamemulsie, maanzaadtuiles

Ingrediënten

  • 400 g kalfsnoot
  • 4 el witte balsamicocrème
  • 4 el speculaasjenever
  • 2 speculaasjes
  • 1 sjalot
  • bonenkruid
  • verbena
  • balsamico-vinaigrette
  • zwart sesamzaad
  • room
  • zout
  • peper
  • kruiden

Voor de tuile:

  • 80 g water
  • 10 g bloem
  • maanzaad

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsnoot
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Zet de kalfsnoot onder vacuüm met de jenever, de balsamicocrème, zout en peper en laat 48 uur marineren. Haal uit de zak, snijd het vlees in blokjes, breng op smaak met geciseleerde sjalotten, gehakt bonenkruid en fijngesneden verbena en reserveer in de koeling. Kook wat room met sesamzaad en mix. Sla wat extra room op en meng met de sesampasta. Meng de ingrediënten, behalve het maanzaad, voor de tuile, bak in een pan en bestrooi telkens met maanzaad.

Creëer een soort millefeuille met het vlees en een beetje zwart sesamzaadcrème en dek af met een tuile. Herhaal dit meerdere keren. Garneer rondom met verbena en balsamicovinaigrette en rasp wat speculaas over het geheel.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.