Recepten zoeken

Gemarineerde kalfsvleessalade

Ingrediënten

  • 200 gram kalfshaas
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kleine sjalotjes
  • 0,25 chilipepertje
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 60 gram noten
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 4 kakelverse eieren
  • 8 blaadjes lollo vert
  • peper en zout

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfshaas
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook ragfijn. Verwijder de pitten uit het pepertje en snijd het ragfijn. Bak in een droge pan de noten goudbruin en hak ze daarna fijn. Snijd de kalfshaas in zeer dunne plakjes (eventueel 1 uurtje van te voren in de vriezer leggen). Maak een marinade van sjalotjes, knoflook, sojasaus, pepertje, noten, sesamolie, peper en zout. Vermeng de marinade met de plakjes vlees en laat dit een uurtje in de koelkast intrekken. Was en droog de sla. Breng water met azijn aan de kook en pocheer hierin de eieren in ca. 4 minuten. Rangschik de sla en het gemarineerde kalfsvlees op koude borden. Leg de gepocheerde eieren op het kalfsvlees. Snijd de plakjes ham in dunne reepjes en rangschik deze op de eieren.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.