Recepten zoeken

Gepaneerde gevulde kalfsgehaktballen

Ingrediënten

  • 500 g kalfsgehakt
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt, vers of diepvries)
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 2 plakjes rauwe ham
  • 150 g roomkaas
  • olie om te frituren, zonnebloemolie of arachaïde-olie

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsgehakt
*
undefined
Vlees.nl
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Meng het gehakt in een ruime kom met de gehaktkruiden, 1 eetlepel bieslook, 1 ei en 3 eetlepels paneermeel. Vorm van het gehakt 12 balletjes en druk deze in de hand zo plat mogelijk. Snijd de rauwe ham in heel kleine stukjes en meng ze met de verse roomkaas en 1 eetlepel bieslook. Verdeel het ham-roomkaasmengsel in 12 porties. Neem telkens een platgedrukt balletje gehakt in de hand, leg er een portie van het ham-roomkaasmengsel op. Vouw het gehakt om het mengsel en druk de randen van het gehakt voorzichtig op elkaar zodat de kaas er niet meer uit kan.

Klop het andere ei los. Haal de gevulde gehaktballen eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Laat ze in de koelkast ten minste 15 minuten opstijven. Verhit de olie om te frituren tot ± 170°C. Frituur de gevulde gehaktballen (6 tegelijk) in de hete olie goudbruin en gaar (ongeveer 7 minuten) en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.