Recepten zoeken

Gepocheerde kalfslonghaas met pruimen en zoetzure prei

Ingrediënten

  • 4 stuks middelgrote kalfslonghaas
  • 100 gram kalfsgehakt
  • 1 eetlepel ongezouten pistachenootjes, ontveld
  • 8 pruimen
  • 4 deciliter water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels sherry-azijn
  • 1 eetlepel honing
  • 2 middelgrote preien, in diagonale stukken van 1 cm
  • 1 glas vers geperst sinaasappelsap
  • 1/8 (slag)room of kookroom
  • zout en peper uit de molen
  • 4 velletjes aluminiumfolie

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfslonghaas, kalfsgehakt
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Vermeng het kalfsgehakt met de pistachenootjes en een halve deciliter room en breng met zout en peper op smaak. Bestrooi de longhaasjes met zout en peper en strijk er het gehaktmengsel over. Leg in het midden van elk longhaasje 2 pruimen, rol het op en wikkel het geheel in aluminiumfolie (de uiteinden in tegenovergestelde richting draaien zodat alles stevig zit). Breng het water tegen de kook aan en gaar hierin de rolletjes longhaas in ca. 15 minuten. Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag, fruit hierin de stukken prei, zonder te kleuren, voeg sherryazijn en honing toe, laat het met gesloten deksel even “beetgaar” worden en breng met zout en peper op smaak. Verdeel de prei over vier warme borden en houd ze warm, giet het sinaasappelsap bij het preivocht en kook het tot de helft in, voeg de resterende room toe en kook alles zachtjes in tot gewenste dikte. Giet de saus door een fijne zeef en breng met peper op smaak. Neem de rolletjes longhaas uit de aluminiumfolie, snijd deze met een scherp mes in plakken van 1 cm en serveer er de zoetzure prei en sinaasappelsaus bij. Lekker met witte rijst.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.