Recepten zoeken

Gerookte tartaar van kalfsvlees en oester
, daikon met Campari en gel van citrusfruit

Ingrediënten

  • 300 g kalfsfilet
  • 100 g gillardeau oestervlees
  • 10 g fijngesneden sjalot
  • 20 g olijfolie
  • 10 g citroensap
  • beukensnippers
  • 1 rettich
  • 100 g Campari
  • 100 g rijstazijn

Voor de gel van citrusfruit:

  • 500 g citrusfruitsap
  • 50 g suiker
  • 5 g agar-agar
  • 3 g kappa

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsfilet
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Steek de oesters open en vang het vocht op. Hak het oestervlees en de kalfsfilet grof, meng met elkaar en breng op smaak met het oestervocht, de olijfolie, sjalot en het citroensap. Breng net voor het doorgeven nog verder op smaak met wat van de Campari marinade. Snijd hiervoor de geschilde rettich in ronde plakjes en vacumeer met de Campari en de rijstazijn. Laat marineren tot de rettich mooi rood is. Kook de ingrediënten voor de gel 1 minuut door, giet in een schaal, laat opstijven en draai in de thermoblender tot een gladde gel. Dreseer de tartaar met de gel en de rettich op het bord. Rook het geheel à la minute met behulp van de snippers aan tafel. Bron: Culinaire Saisonnier.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.