Recepten zoeken

Geroosterde kalfshals op zijn Aziatisch

Ingrediënten

  • 800 gram kalfshals
  • 1 deciliter ketjap manis
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sherry
  • 1 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel vijf kruidenpoeder (five spice powder)
  • 1 theelepel suiker

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfshals
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd de kalfshals in 4 repen en leg ze in een zuurbestendige schaal. Vermeng de ketjap met de sojasaus, sherry, knoflook, suiker en de kruidenpoeder. Giet het mengsel over de repen kalfshals en laat het geheel 6 uur afgedekt in de koelkast marineren. Neem de repen kalfshals uit de marinade, leg ze op een ovenrooster met daaronder een schaal om het lekvocht op te vangen. Rooster ze in een voorverwarmde oven met bovengrill, onder regelmatig draaien en met marinade bedruipend, gaar en krokant. Snijd de repen kalfshals met een scherp, niet gekarteld mes in plakken. Lekker met kleefrijst en roergebakken broccoli met knoflook.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.