Recepten zoeken

Gesmoorde kalfs ossobuco op z’n Italiaans

Ingrediënten

  • 4 kalfs ossobuco
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 ontvelde tomaten, fijngesneden
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 1/2 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, met schil
  • 1 eetlepel peterselie, grof gehakt
  • 1 deciliter witte wijn
  • 1 deciliter vleesbouillon
  • 1 laurierblad
  • oregano en tijm
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
ossobuco
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een braadpan en fruit hierin de ui, wortel en knoflook. Bestrooi de kalfs ossobuco rondom met zout, peper en bloem. Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de ossobuco om en om goudbruin. Neem de ossobuco uit de pan en leg ze op de groenten in de braadpan. Giet de olijfolie uit de pan, voeg witte wijn toe en kook de aanzetsels in de pan los. Voeg vleesbouillon, tomaat, peterselie en kruiden toe en breng het geheel aan de kook. Giet alles over de ossobuco en laat het gedurende 2 uur onder regelmatig bedruipen in de oven verder garen. Serveer de ossobuco met groenten en de bouillon in diepe borden. Lekker met fijne lintnoedels en tomatensalade.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.