Recepten zoeken

Gesmoorde kalfslappen met pompoen, gember ricotta en gegrilde polenta

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfslap
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 zoete ui in de lengte gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr pompoen zonder schil in blokjes
  • 2 dl witte wijn
  • 1 dl water
  • 3 dl kalfsfond

Voor de polenta:

  • 100 gram polenta
  • 4 dl kippenbouillon
  • 2 ei dooiers
  • Zout peper

Voor de gemberricotta:

  • 150 gram ricotta
  • 30 gram verse gember gehakt
  • 2 eetl gembersiroop

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfslap
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Maak eerst de polenta een paar uur van te voren, zodat deze kan koelen. Kippenbouillon koken. Polenta toevoegen, op laag vuur ca 5 min pruttelen met zout en peper. Vuur uitzetten en de pan 2 min. laten staan. De eidooiers toevoegen en meteen goed doorroeren. Uit storten op een bakplaat of platte schaal en koelen. Kalfslappen om en om in matig hete olie rondom bruin bakken. Ui en knoflook toevoegen en licht fruiten. Afblussen met witte wijn en water, kalfsfond toevoegen. Ca 70 min stoven op laag vuur. Na ca 50 min. Pompoen toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. De polenta in driehoeken snijden en om en om grillen in een grillpan met olijfolie. Ricotta, gember en gembersiroop mengen. Roeren tot een smeuïge crème

De kalfslappen over 4 warme broden verdelen met pompoenstukjes Ricotta crème op de pompoenstukjes scheppen en garneren met 3 stukken gegrilde polenta. Bron: edgar buhrs culinair.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.