Recepten zoeken

Gesmoorde kalfsschenkels met honing en bleekselderij

Ingrediënten

  • 4 stuks (achterschenkel) kalfschenkel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 deciliter vleesbouillon
  • 4 teentjes knoflook, in de schil
  • 2 worteltjes, fijngesneden
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 prei, fijngesneden
  • 1 eetlepel bloemenhoning
  • 1 eetlepel citroensap
  • 8 stengels bleekselderij, grof gesneden en “beetgaar” gekookt
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfschenkel
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een braadpan en kleur hierin de kalfsschenkels goudbruin. Neem de kalfsschenkels uit de braadpan en bestrooi ze met zout en peper. Fruit de knoflook, wortel, ui, prei en tijm in de resterende olijfolie zonder te kleuren. Voeg de kalfsschenkels en vleesbouillon toe en stoof het geheel, onder gesloten deksel en regelmatig met het stoofvocht bedruipend, in ongeveer 90 minuten zachtjes gaar. Neem de kalfsschenkels uit de braadpan, zeef het vocht, vermeng dit met honing en citroensap, wentel de kalfsschenkels door dit mengsel en plaats deze nog eens 15 minuten, onder regelmatig bedruipen, in een voorverwarmde oven van 180°C. Stoof tegelijkertijd de bleekselderij in het resterende stoofvocht in de braadpan. Lekker met gebakken knolselderij (dobbelstenen) en puree van aardappel en doperwten.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.