Recepten zoeken

Gesmoorde kalfswang met steranijs en sake

Ingrediënten

  • 800 gram (zonder vliezen en vet) kalfswang
  • 1 eetlepel boter
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 middelgrote ui, fijngesneden
  • 4 stukjes steranijs, gekneusd
  • 1 deciliter sake
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfswang
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een braadpan en kleur hierin de kalfswangen om en om. Neem de kalfswangen uit de pan, bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm. Fruit de fijngesneden ui en knoflook in de overgebleven braadboter zonder te kleuren.

Voeg de steranijs, sake en de kalfswangen toe en stoof het geheel onder gesloten deksel en regelmatig met het stoofvocht bedruipend in ongeveer 1 uur zachtjes gaar. Snijd de kalfswangen met een scherp niet gekarteld mes in plakjes.

Lekker op een groene salade met appel en kerriemayonaise.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.