Recepten zoeken

Gestoofd kalfsvlees met champignons

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsvleesblokjes
  • 50 gram boter
  • 1 klein teentje knoflook
  • 100 gram champignons
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 blik champignonsoep
  • 4 deciliter bouillon
  • zout en peper uit de molen
  • takjes peterselie
  • 2 theelepels maïzena

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsvleesblokjes
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verhit de boter en schroei het vlees op middelmatig vuur even dicht maar laat het niet bruinbakken. Ga met de knoflook langs de wanden van een sauspan voor de smaak. Leg de knoflook weg. Laat het vlees uitlekken en doe het in de sauspan. De champignons aan de achtergebleven boter toevoegen en zachtjes bakken. Verdeel ze dan over het vlees. Voeg het paprikapoeder, de champignonssoep, de bouillon en peper en zout naar smaak toe. Breng het geheel aan de kook, doe er een deksel op, zet de pit laag en laat ongeveer 1½ uur sudderen. Maak de maïzena aan met wat water en roer dit door het vleesmengsel totdat de gewenste dikte wordt bereikt. Besprenkel met peterselietoefjes. Serveer met aardappelkroketten of peterselieaardappelen en groene erwten.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.