Recepten zoeken

Gestoofde kalfsnieren met sherry, knoflook en sjalotten

Ingrediënten

  • 800 gram (zonder vet) kalfsnieren
  • 1 eetlepel boter
  • 4 teentjes knoflook, in de schil
  • 8 middelgrote sjalotten, zonder schil
  • 1 glas sherry
  • 2 deciliter kalfsjus of sauce demi glace, pakje
  • 100 gram boter, in koude blokjes
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsnieren
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Maak de kalfsnieren schoon en verwijder de harde pees. Verwarm de boter in een braadpan en kleur hierin de kalfsnieren rondom op een niet te hoog vuur. Neem de kalfsnieren uit de braadpan, bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm. Fruit de knoflook en sjalotten in de overgebleven braadboter en blus het geheel af met sherry. Voeg de kalfsnieren toe en stoof deze, onder regelmatig draaien, op een zacht vuur tot ze wat bloed beginnen te verliezen en stevig aanvoelen. Neem de kalfsnieren, knoflook en sjalotten uit de braadpan en houd ze warm. Giet de kalfjus in de pan, kook alles zachtjes tot gewenste dikte in en zeef de saus. Klop de klontjes koude boter één voor één met een garde door de saus en breng met zout en peper op smaak. Snijd de nieren in plakken van 1 cm, bedek ze met de saus en schep de knoflook en sjalotten rondom. Lekker met gebakken paddestoelen en in bouillon en kruiden gekookte plakken aardappel.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.