Recepten zoeken

Gestoomde kalfslever met groene asperges, spinazie en tofusaus

Ingrediënten

  • 650 gram kalfslever
  • 1 bos groene asperges (20/22)
  • 200 gram spinazie
  • olijfolie
  • fleur de sel

Voor de saus:

  • 1 komkommer
  • 1/2 bos dille
  • 1 citroen
  • 250 gram tofu
  • olijfolie

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfslever
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd de kalfslever in blokjes, kruid met peper en zout en rol stuk voor stuk in plastic folie. Stoom de kalfslever voor het doorgeven 4 à 5 minuten in de steamer op 100º C en laat nog 3 minuten rusten. Snijd voor de saus de komkommer in de lengte doormidden en pers de citroen uit. Mix de tofu met de komkommer, de dille en het citroensap glad en breng op smaak met peper en zout. Schil de asperges lichtjes en stoom enkele minuten. Was de spinazie en breng op smaak met olijfolie, peper en fleur de sel. Dresseer de blokjes lever met de groene asperges naast de spinaziesalade en serveer de saus apart. Werk af met een half citroentje en enkele druppels olijfolie. Niveau: Professioneel

Bron: Culinaire Saisonnier.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.