Recepten zoeken

Gewokte reepjes met sinaasappel en couscous met dadels en aubergines

Ingrediënten

  • 500 gr kalfsvleesreepjes
  • 2 eetl olijfolie
  • zout
  • 2 eetl honing
  • 1 st sinaasappel
  • 1 st sinaasappel
  • 4 eetl olijfolie
  • zout
  • 8 st dadels
  • 300 gr couscous
  • 3 dl groentebouillon
  • 4 st bosui

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsvleesreepjes
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Haal de reepjes kalfsvlees uit de koelkast en laat even op kamer temperatuur komen. Doe de couscous in een grote kom, voeg de kokende groentebouillon toe en laat even staan totdat de bouillon helemaal is opgenomen. Verwarm een koekenpan met dikke bodem, matige temperatuur, voeg 4 eetl olijfolie toe. Bak hierin de aubergine, voeg op het laatst zout toe en de gesneden dadels. Bak nu de reepjes kalfsvlees in 2 eetl olijfolie in een koekenpan met dikke bodem op matige temperatuur ca 3 min. Schep het vlees uit de pan op een warm bord en zet de pan terug op het vuur. Voeg de honing toe en laat dit een beetje kleuren blus af met het sinaasappelsap. Doe het vlees terug in de pan, voeg zout en peper toe en ook de sinaasappel partjes, meng voorzichtig. Maak de geweekte couscous los met een vork, meng met het citroensap de geraspte schil en de bosui. Verdeel over 4 warme borden, leg op de couscous de gebakken aubergine en de dadels. Verdeel de kalfsvleesreepjes over de borden, garneer met de sinaasappelpartjes en evt wat blaadjes verse koriander of platte peterselie. Bron: edgar buhrs culinair.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.