Recepten zoeken

Happy kalfsburger

Ingrediënten

  • 400 gram kalfsgehakt
  • 1 ei
  • 3 lente-uitjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 4 broodjes
  • 250 gram mozzarella
  • sla
  • 2 tomaten
  • verse kruidenkaas 
  • enkele blaadjes basilicum

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsgehakt
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Hak de lente-uitjes (bosuitjes) fijn en snijd het groen in smalle reepjes. Meng dit met het gehakt en het ei. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Snijd de mozzarella en tomaten in dunne plakken. Maak met vochtige handen van het gehakt platte burgers. Bestrijk deze met olijfolie. Bak of gril ze aan weerszijden gedurende 2 minuten. Snijd de broodjes open en besmeer deze met verse kruidenkaas. Leg daarop plakjes mozzarella en een slablad. Leg een burger op de sla en versier met een plakje tomaat. Dek het geheel af met de andere helft van het broodje. De kalfsburgers kunnen ook met patat frites in plaats van brood geserveerd worden. Ideaal voor een kinderpartijtje.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.