Recepten zoeken

In de oven gebraden kalfsrib-eye met pesto en parmaham

Ingrediënten

  • 800 gram 4 ribs kalfsrib-eye
  • 1 eetlepel boter
  • 4 eetlepels pesto
  • 8 dunne plakjes parmaham
  • 1/8 (slag)room of kookroom
  • zout en peper uit de molen
  • keukentouw of aluminiumfolie

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsrib-eye
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de kalfsrib-eye rondom mooi bruin. Neem de kalfsrib-eye uit de pan, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en bedek ze rondom met pesto en dunne plakjes parmaham. Bind het geheel op met keukentouw of wikkel het in aluminiumfolie en plaats het dan in een voorverwarmde oven van 85° C. Laat het ca. 2 uur in de oven garen tot een kerntemperatuur is bereikt van 57° C. Neem de kalfsrib-eye uit de oven, verwijder het keukentouw en houd het vlees warm. Voeg de room aan het braadvocht toe, kook het tot de helft in, zeef de saus en breng met zout en peper op smaak. Lekker met lintnoedels en geroosterde tomaten met Italiaanse kruiden.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.