Recepten zoeken

In olijfolie geconfijte kalfspoulet met gestoofde prei, worteltjes en balsamico

Ingrediënten

  • 500 gr kalfspoulet
  • 1 ltr olijfolie
  • 1 st knoflookteen
  • 2 st laurierblad
  • schil van ½ citroen
  • 500 gr bospeen
  • 500 gr prei
  • zout peper
  • klontje boter
  • 20 gr suiker
  • 2 eetl balsamico
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl kalfsfond

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfspoulet
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 80°C. Bak de kalfspoulet in een pan met dikke bodem, matige temperatuur in 3 eetl olijfolie. Schep het vlees in een vuurvaste ovenschaal. Voeg knoflook, laurier, Italiaanse kruiden en citroenschil toe. Bestrooi licht met zout en giet de olijfolie over het vlees in de schaal. Plaats de schaal in de oven en laat 10 uur garen op 80°C. Blancheer de worteltjes en de prei afzonderlijk in ruim kokend water met zout. Doe, als ze beetgaar zijn, direct in ijswater. Daarna op een zeefje uit laten lekken. Smelt een klontje boter, doe hier de worteltjes en de prei bij. Breng op smaak met zout en peper. Smelt de suiker in een sauspan op matig vuur. Blus af met balsamico en witte wijn. Voeg kalfsfond toe en laat even inkoken. Haal het vlees ui de olie en schep het in een koekenpan, bak het vlees krokant. Laat even uitlekken op een warm bord met keukenpapier, bestrooi met zout en peper. Verdeel het vlees en de worteltjes met prei over 4 warme borden. Garneer met de balsamico jus en gehakte dragon. Serveer bij dit gerecht een mooie smeuïge risotto. Bron: edgar buhrs culinair.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.