Recepten zoeken

Italiaanse gehaktballen

Ingrediënten

  • 400 gram kalfsgehakt
  • 100 gram rauwe ham
  • geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • zout en peper uit de molen
  • paneermeel
  • 100 gram boter
  • 8 eetlepels witte of rode wijn
  • 4 tomaten
  • 2 stengels bleekselderij (in kleine stukjes gesneden)
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel peterselie

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsgehakt
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijdt de rauwe ham in fijne reepjes en vermeng het met het gehakt. Maak het geheel aan met de parmezaanse kaas, eieren en een klein beetje zout en versgemalen peper. Maak er stevige ballen van en haal deze door het paneermeel. Smelt de boter in een braadpan of antiaanbakpan en bak de gehaktballen rondom aan. Voeg de wijn toe en laat dit even opbruisen. Snijd de tomaten en de bleekselderij in kleine stukjes. Voeg dit tezamen met de verse kruiden toe aan de gehaktballen. Temper de warmtebron en doe een deksel op de pan. Laat de gehaktballen zachtjes gaar stoven. Lekker met pasta en broccoli of een groene salade.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.