Recepten zoeken

Kalfs ossobuco mediterraan

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsossobuco
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 ontvelde tomaten, fijngesneden
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 1/2 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, met schil
  • 1 eetlepel peterselie, grof gehakt
  • 1 deciliter witte wijn
  • 1 deciliter vleesbouillon
  • 1 laurierblad
  • oregano en tijm
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsossobuco
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een braadpan en fruit hierin de ui, wortel en knoflook. Bestrooi de kalfs ossobuco rondom met zout, peper en bloem. Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de ossobuco om en om goudbruin. Neem de ossobuco uit de pan en leg ze op de groenten in de braadpan. Giet de olijfolie uit de pan, voeg witte wijn toe en kook de aanzetsels in de pan los. Voeg vleesbouillon, tomaat, peterselie en kruiden toe en breng het geheel aan de kook. Giet alles over de ossobuco en laat het gedurende 2 uur, onder regelmatig bedruipen, in de oven verder garen. Lekker met aardappelpuree verrijkt met basilicum en tomaat.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.